top of page

Här följer de vanligaste frågorna jag får från hund/kattköpare.

 

01

Hur vet jag att du är en seriös uppfödare?Alla seriösa uppfödare är registrerade i Sverak eller Svenska kennelklubben. Dit kan man vända sig för att få information om olika uppfödares avel. Mitt kennelnamn är Kennel dagochnatt och mitt katteri heter Neverenough.

02

Har jag någon "återlämningsgaranti" när jag köper hund/katt från dig?Nej, vi skriver ett bindande köpeavtal men självklart kan jag hjälpa till med omplacering eftersom jag alltid har intresserade hund/katt-köpare.

03

En familjemedlem är allergisk mot katter men jag har hört att man inte kan vara allergisk mot rasen Devon Rex, stämmer det?

Om man är allergisk mot pälsdjur så är det absolut ingen garanti att man kan köpa en Devon Rex-katt. Det är oftast inte själva pälsen man är allergisk mot utan djurets kroppsfett.

Om Du är osäker är Du välkommen på besök med Din familj och ser hur de reagerar innan vi går vidare.

Vi är ett äldre par som inte är intesserade av att gå ut så mycket. Får vi köpa en hund av dig?

 

Nej det blir inte så lyckat, jag föreslår att ni funderar på akkvariefiskar istället!

Storpudlar, liksom alla andra hundraser, kräver stimulans via aktiviteter som t.ex. långa skogspromenader och olika träningsmoment. De trivs helt enkelt inte annars!

04

05

06

Om jag förälskar mig i en av dina valpar, får jag köpa just den då?

Alla hundar är individer med egna personligheter och jag brukar välja valp/köpare efter att ha träffat köparen. Detta för att kunna matcha valp/köpare. Jag har märkt att mina valpköpare, särskilt de som för första gången köper hundvalp håller med mig och blir överlyckliga över hur just deras valp utvecklas till "precis den hund de alltid önskat sig".

Hur kan jag lära mig vad min hund/katt behöver?

När Du kommer hit och hämtar Din nya familjemedlem går vi tillsammans igenom allt Du behöver veta och jag svarar på alla Dina frågor.

Jag bryr mig mycket om hur mina valpar utvecklas och växer så Du är mer än välkommen att ställa frågor osv. även efter att Din valp blivit större.

07

Hur går det till om jag vill köpa hund/katt?

Allt börjar med att Du kontaktar mig och vi tillsammans kommer överens om vad som passar Dig bäst, men kortfattat går det till så här:

 

  1. Du mailar eller ringer till mig och säger att Du är intresserad.

  2. Vi kommer överens om när Du kan komma och hälsa på för att träffa oss så vi kan lära känna varandara lite. Detta är VIKTIGT eftersom jag vill skaffa mig en bild av vilken typ av husse/matte min valp eller kattunge kommer flytta hem till.

  3. Jag hör av av mig till Dig när valpen eller kattungen är "levernas-vuxen" och vi kommer överens om när Du vill komma hit och hämta Din nya familjemedlem.

  4. När vi träffast får Du möjlighet att fråga allt mellan himmel och jord, t.ex.val av foder, rumsrenhet mm...

  5. Vi skriver köpeavtal och när allt pappersarbete är klart åker Du hem med en ny familjemedlem.

 

  • OBS! När valpen eller kattungen är redo för att flytta hem till Dig är den alltid undersökt av veterinär, vaccinerad, registrerad och försäkrad i Agria Djurförsäkring.

bottom of page